KEMISK PEELING med AHA-syror för hudförbättring, hudföryngring, acne och pigmenteringar

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för  olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Utvecklingen har gått framåt inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter. Många kemiska peelingar är AHA-behandlingar, där en eller flera AHA-syror ingår.

Milda kemiska peeler används för allmän uppfräschning av huden, djuprengöring, lyster, minska porer och fina linjer och vid mild acne.

Lite starkare peeler passar för mer åldrad eller rynkig hud. Vi har också peeler för att behandla pigmenteringar och för oljig eller inflammerad acne. De starkaste peelerna har en klart föryngrande och utslätande effekt och kan minska ärr och acneärr.

Våra peeler från Dermaceutic är Mask 15, Mask peel, Milk peel och Mela peel.

Vi börjar med en konsultation där vi diskuterar vilken typ av kemisk peeling som lämpar sig bäst för just dig och även vilken typ av medicinsk hudvård man bör kombinera med.

Frågor och svar om kemisk peeling:

Hur ser jag ut efter en kemisk peeling, när kan jag g till arbetet?

Efter de allre flesta kemiska peelingar som vi utför på Beauty Ink så kan du gå direkt tillbaka till arbetet med endast lätt hudrodnad som går att pudra över.

Varför hjälper kemisk peeling mot acne?

Acne beror på en överskottsproduktion av talg och talgen ligger ofta instängd i talgkörteln på grund av en liten propp av keratin som stänger till öppningen. Peelen löser upp den proppen och instängd talg på djupet kan tömmas ut istället för att omvandlas till finnar och utslag.

Jag har fått bruna fläckar i ansiktet när jag var gravid. Hur ska jag behandla det?

Melasma och andra hormonella pigmentsfläckar bör behandlas med kemisk peeling eftersom IPL och laser kan förvärra melasma. Vid peelbehandlingen gör man huden mottaglig genom AHA-syror och använder pigmentreglerande ämnen som Phyticsyra och Kojicsyra för att både bleka ner pigmentsfläckarna och för att stabilisera pigmentsbildningen i cellerna så att man förebygger fler fläckar.

Varför ska man kombinera kemisk peeling med medicinsk hudvård?

Efter en kemisk peeling har man öppnat upp huden så att den är mer mottaglig för vitaminer och antioxidanter som finns i den medicinska hudvården; man har helt enkelt chans att få ännu bättre effekt. Dessutom förbereder man huden inför nästa kemiska peeling så att den i sin tur ger maximal effekt.